In gesprek met jezelf

In gesprek

met jezelf 🙂 

De relatie met jezelf is het fundament voor relaties met anderen. Trouw aan jezelf is trouw aan een ander. Vriendelijk voor jezelf is vriendelijk kunnen zijn voor een ander. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je van een ander kunt houden. 

We staan er misschien niet zo vaak bij stil. Maar relaties kun heb je niet alleen met anderen. Maar ook vooral met jezelf. 

Tijd steken in de relatie met jezelf is een groot cadeau. Hoe je dat kunt doen? 

In gesprek gaan met jezelf 🙂 Maar hoe doe je dat? 

Een heel fijn middel is het schrijven van een brief . Jawel, aan jezelf. 

Een brief aan jezelf alsof je met jezelf praat. 

Misschien voelt het gek, toch is het een hele handige manier om ‘ boven jezelf uit te stijgen ‘ en nieuwe dingen over jezelf te leren. Nieuwe afspraken te maken en ze na te komen 🙂 

Nadat ik zelf de antwoorden schreef op de vragen kwamen er voor mij een aantal hele leuke inzichten uit. Lees mijn brief aan mezelf onderaan 🙂 

 

Lieve Elianne, 

Het voelt gek om je zo te schrijven. Maar ik wil graag een paar dingen met je delen. Misschien weet je ze wel. Ben je je er wel bewust van. Maar door ze op te schrijven weet ik zeker dat ze nog helderder worden. 

1. Het moment dat ik diepe bewondering voelde voor jou en  je voor wil bedanken  de afgelopen periode:

De afgelopen maanden zijn best wel intens geweest voor jou. Veel stress en onzekerheden. Ik bewonder het aan jou hoe je ondanks dat het het heel lastig is voor jou, de ruimte blijft opzoeken voor jezelf zodat je met beide benen aan de grond blijft en een sterke pilaar bent voor jezelf en de mensen om je heen. 

2. Hier baal ik soms van:

Ik baal er soms best wel van dat je dingen niet af maakt. Je begint, maar laat dan als het bijna af is de trouwen vieren. Dit zorgt ervoordat je lang niet dat bereikt wat je had kunnen bereiken. Ik vraag me af waar het vandaan komt. Is het succesangst? Is het omdat je het echt zat bent? Is het omdat je niet durft? Ik zou dat wel eens wat dieper willen onderzoeken. 

3. Het belangrijkste voor mij in het leven is dit:

Gezond, gelukkig, vol liefde en harmonie elke dag een fijne dag hebben met mijn gezin. Vol overvloed, plezier en natuur. 

4. Hier wil ik minder tijd aan besteden:

Mijn telefoon en social media. Lukraak scrollen. En niet meer weten wat ik zocht en 20 minuten doelloos te hebben besteed. ZONDE! 

Hier wil ik meer tijd in investeren:

Leuke dingen doen. En daar nog vrijer van genieten. Niet hoeven denken; ik moet eerst iets nuttigs doen en dan mag ik genieten. Nee ik mag ten alle tijden genieten en nuttige dingen doen, doe ik ook wanneer dat nodig is. 

5. Op deze momenten voel ik mij het allerbeste:

Als ik op het strand ben met het gezin, picknicktas gevuld, surfplanken mee en tot het donker is met zonsondergang een biertje kunnen drinken terwijl iedereen het goed heeft. 

6. Deze eigenschappen van mezelf vind ik heel fijn

Relaxt, denkend in mogelijkheden, proactief

7. Ik vind dat … heel erg goed is gegaan:

Ik vind het heel goed dat ik steeds meer mijn eigen ruimte op EIS. Beter gezegd, het volledig denken in overvloed en basis behoefte om tijd voor mezelf te hebben en niet als ‘ luxe’ .  Ik leef tegenwoordig het principe; als ik goed voor mezelf zorg, kan ik ook goed voor anderen zorgen. En daar hoort voor mij bij dat ik elke dag tijd heb voor mezelf. 

Geen luxe, maar noodzaak. Ik ben noodzakelijk. Dat gaat erg goed 🙂 

8: Dit ga ik de komende periode meer doen met jou:

Voluit genieten!

 

TERUG NAAR HET JAARPROGRAMMA