ervaren

Een paar ervaringen...

Wat je moet weten over Binaural Beats & geleide hypnoses | meditaties

Je moet je zo voorstellen dat elke bewustzijnsstaat (dus wakker zijn, autorijden, studeren, mediteren etc.) een bepaalde trillingsfrequentie van onze hersenen weergeeft.

De vijf frequenties waarop onze hersenen trillen zijn:
Gamma, Beta, Alfa, Theta en Delta.

Kort gezegd:

  • Gamma – 30 – 100 hertz – zeer alert, hoog bewustzijn, geheugen –
  • Beta – 14 – 30 hertz – energie, focus, actief
  • Alfa – 9 – 13 hertz – fysiek en mentaal ontspannen,
  • Theta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance
  • Delta – 4 hertz – diepe slaap, helend
 
Door te luisteren naar Binaural Beats kun je de trillingsfrequentie van je hersenen veranderen. Ja echt, gaaf he?!

Hoe werkt dat dan?


Een binaural beat is een muziekstuk waarbij er twee tonen worden afgespeeld die aan elke oor een andere frequentie afgeven. De tonen links en rechts zijn dus net iets verschillend –  hoger of lager van elkaar.

Omdat je links een andere toon registreert dan rechts, willen je hersenen de toon compenseren.

Links hoor je bijvoorbeeld 55 hertz, en rechts 66 hertz, dan is de verschiltoon 11 hertz. Wat ervoor zorgt dat je hersenen op 11 hertz gaan trillen – en waardoor je dus in een alfa staat komt.

Dus de trillingsfrequentie van je hersenen veranderen?

 

Je beïnvloedt inderdaad via het gehoor je hersengolven door aan beide oren verschillend toonhoogtes af te geven, waardoor je hersenen eigenlijk een 3e toon maken. En dat is waar je hersenen op een andere frequentie gaan trillen.

Je kunt dus heel bewust van een gamma staat naar een alfa staat gaan door het gebruik van muziek.

Binaural beats kunnen verschillende doeleinden hebben. Sommige worden gebruikt om beter te kunnen studeren, maar in mijn geval maak ik de meeste binaural beats om van gamma naar alfa of theta staat te kunnen komen.

En door hypnoses en meditatie in een andere bewustzijnsstaat komen?

Yes. Door naar binaural beats (in combinatie met een geleide meditatie) te luisteren help je jouw hersenen om in een andere bewustzijnsstaat te komen. Door te luisteren naar binaurale beats kun je de frequentie van de hersenen veranderen  naar een andere staat. Sommige mensen gebruiken ze om gemakkelijker te ontspannen, profiteren meer van hun creatieve kant om een probleem op te lossen of efficiënter te werken, of zelfs om affirmaties in hun onderbewustzijn te planten om zichzelf te herprogrammeren zoals in hypnose.

 Geleide hypnoses | meditaties zijn teksten waar je naar luistert die zijn ingesproken die jou begeleiden om je te ontspannen. Maar vooral belangrijk, die jou helpen om jezelf te resetten. Dit omdat je in de hypnose alleen maar positieve suggesties en affirmaties over jezelf te horen krijgt. Je moet het zien als een ‘ positive brainwash’ waarbij de kracht van herhaling heel belangrijk is. Een geleide hypnose begeleidt jou om tot nieuwe overtuigingen te komen over jezelf. Je vervangt bestaande – negatieve – gedachtes over jezelf voor positieve gedachtes. Gedachtes en overtuigingen die jou helpen om te SHINEN!

Binaural beats in combinatie met hypnose is ' the highway' naar ontspanning en effectief overtuigingen resetten in je brain.

Wat je nog moet weten voordat je gaat luisteren:

Je kunt de muziek ook draaien op een box, maar dit heeft NIET het effect omdat je hersenen niet de 3e toon produceren. 

Daarom is een geleide hypnose ook zo effectief. Je moet eerst in een ontspannen staat komen wil je bij je onderbewustzijn komen om overtuigingen te vervangen voor positieve. Daar helpen de beats je bij om dat ‘ snel ‘ te doen. 

In het online Twinings programma zitten bijvoorbeeld beats om te ontspannen, te focussen en concentreren of om diep te relaxen / slapen. 

Als deze beats hebben een andere trillingsfrequentie!

  • Je moet binaural beats niet gebruiken bij hartproblemen omdat binaural beats invloed kunnen hebben op je hartritme bij het wisselen van bewustzijnsstaat.
  • Ook bij zwangerschap wordt het hierom afgeraden zowel voor moeder als de mogelijke invloed op de baby.
  • Verder is het af te raden te gebruiken als je onder invloed van drugs bent of psychische problemen hebt.
  • Uiteraard moet je alleen naar deze tracks luisteren als je op een veilige plek bent waar je niet met gevaarlijke machines werkt of deelneemt aan het verkeer.

 

Als je een gezond mens bent zijn binaural beats volledig veilig.