Mini retreat – verwen jezelf moment

Mini Retreat

Treat yourself well 

Hoe heerlijk is het om even jouw energie level te upgraden? Even helemaal doen waar jij van oplaadt? Een mini home retreat is dan super geschikt. En heel simpel te doen. Hiernaast heb ik een kort schema gegeven hoe je het meeste uit je home retreat kunt halen. 

Vooral belangrijk is om helder te hebben waarom je het doet. Want dan kun je het ook echt fijn voor jezelf organiseren. Anders blijft het bij.. Ja lijkt me leuk, maar geen tijd, of te veel andere prioriteiten. 

Een mini home retreat is meer dan alleen even een aantal uur iets doen voor jezelf. Het is dedicated tijd aan jezelf besteden omdat je het waard bent. 

Het is heel slim om van te voren te bedenken wat je gaat doen. Wat levert jou energie op? Waar ontspan jij van? 

Afhankelijk van jouw doel kun je daarbij activiteiten bedenken. Of misschien is helemaal niks doen, en in het moment zitten wel heel fijn om te doen. Hieronder geef ik een voorbeeld van mijn eigen mini ‘home’ retreat. 

Opdracht deze week: 

Organiseer jouw eigen mini retreat van minimaal 3 uur helemaal alleen voor jezelf 🙂

Ik trek 3 uur uit voor mijn mini retreat. (*home retreat staat voor – zelf georganiseerd, hoeft niet IN huis te zijn uiteraard) 

,Wie, wat waar, wanneer, waarom? 

Dinsdag, 3 maart, thuis en strand, omdat ik mijn energie level wil upgraden. Ik heb het gevoel dat ik mezelf voorbij ga lopen in de drukte met de kinderen en het werk. Dus ik wil heel bewust stilstaan bij mijn eigen energie. En mezelf even voorop zetten zodat ik daarna weer vol energie anderen kan 

Ik doe dit zodat ik niet chagrijnig wordt of pissig op mezelf omdat ik alles en iedereen voor mezelf heb laten gaan. Maar zodat ik straks de drukte weer goed aan kan. Zodat ik mijn hoofd leeg kan maken en weer ruimte heb voor mezelf en anderen. 

 

Deze activiteiten ga ik doen:

Koffie drinken, chillen op t strand, surfen. 

Uitgeschreven plan:

1 uur Koffie drinken met een lekker broodje (telefoon laat ik thuis) 

1uur  minuten Wandelen en zitten op t strand

1 uur surfen

 

TERUG NAAR HET JAARPROGRAMMA